Firefox 3 rekor kırıyormuş

Firefox u bilmeyen yoktur sanırım.Bilmeyenler için kısa bi açıklama yapalım.Resimdende anlaşılacağı üzere İnternet Explorer web tarayıcısına en büyük rakip olan(kanımca) programdır.Mozilla vakfı tarafından hazırlanan ve ücretsiz olarak dağıtal Firefox programının 3. versiyou çıktığı gün içerisinde 8 milyon indirme ile guiness rekorlarına girmiş.
Kimilerine göre firefox kullanmak Microsoft’a karşı yapılan bir isyan gibi görülsede kimileride firefox u ie nin yerini alabilecek bir alternatif olarak görüyor.Ülkemizde pek kullanıldığını zannetmesemde aslında 2 tarayıcının da bilgisayarda olması gerektiğini düşünüyorum.
İnternet tarayıcısı antivirüs programları gibi değildir.Yani iki programda yüklü olduğu zaman bilgisayara bi zararı dokunmaz.Firefox u kullanmak için en büyük nedenim eklentileridir.Video izleme sitelerinde(youtube,pikniktube gibi) bulunan videoları bilgisayarınıza kaydetmek istediğinizde genelde bir programdan yardım alırsınız.Ama fiefox da buna gerek yoktur.Bir çok eklenti vardır bu işi yapabilecek.Bazı sitelere girerken ip gizlemek gerekebilir.Özellikle Türkiye’den bağlanamadığınız siteleri kullanırken tarayıcının birisini proxy değiştirerek bu sebeple kullanabilirsiniz.Benim kullanmak için sebeplerim bunlar tabi herkesin ayrı nedenleri olabilir.
Herkesin bi gözdesi vardır. Netscape,Firefox,Opera,İe,Safari en çok kullanılan web browserlardır.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Yorum Yazın
компютри втора употреба